top of page
גירושים
אף אחד לא מתחתן מתוך כוונה אחר כך להתגרש. ההחלטה להתגרש היא תהליך החל מהמחשבה, דרך דיבור על זה, פרידה, הסכם גירושים, וגרושים. כשבכל שלב בדרך יכולה להיווצר תקיעות והתהליך יכול להימשך שנים.
בדרך יש תסכול, חוסר אונים, כעס, עצב, תחושת לבד, פחד, תחושת אובדן ואבל.
במקביל לתחושות האישיות עלי להתמודד עם בן.ת הזוג והאינטראקציה בין מה שאני מביא ומה שבן.ת הזוג מביא וזה יכול להיות קשה מנשוא. אם יש לנו ילדים עלי לתפקד גם מול הילדים ולהוות מקור תמיכה עבורם בתוך השינוי הגדול הזה בחיי המשפחה.
חווית הגירושים, גם אם בחרנו בזה, היא חוויה קשה. מחקרים מראים שגורם הלחץ הראשון הוא מוות של בן זוג או ילד ולאחריו גירושים, במקום השלישי פרידה. בגירושים יש חווית אובדן, אובדן של הזוגיות, של חלום המשפחה, של המשפחה המורחבת, של חברים משותפים ובעיקר אובדן של שלמות התא המשפחתי.
בנוסף לכל הרגשות הללו אנחנו צריכים גם להצליח לחשוב על חלוקת רכוש, התנהלות עם הילדים, על מקום מגורים, על פרנסה.
זה המון וזה מציף ולפעמים נראה כבלתי אפשרי.
לפעמים הרגשות כל כך חזקים שקשה לתפקד, או שהם מופנים כלפי בן הזוג ולמאבק בו.
אין דבר יותר עצוב מזוג שהחליט להתגרש וממשיך לקיים קשר דרך מאבק וקונפליקט, זה לא מאפשר להם באמת להמשיך לחיות חיים מלאים וטובים, זה לא באמת גירושים - כי הקשר ממשיך, וזה הדבר הכי פוגעני כלפי הילדים. גירושים בקונפליקט פוגע בילדים לכל חייהם!!!
היכולת המקצועית שלי הן כמגשרת והן כמטפלת זוגית ומשפחתית מסייעים לכך שתעברו את הגירושים שלכם עם יותר כוחות, בפחות זמן וגם עם יכולות להתמודד עם היום שאחרי.
אז איך מתגרשים?
כדי לצלוח את הגירושים אני ממליצה בחום על טיפול – מקום בו אפשר לשמוע את עצמך, לדבר את המחשבות, רגשות ולעשות סדר בכל מה שעולה.
ככה יהיה אפשר להיות בתהליך הפרידה עם פחות קולות בראש ועם רוגע יחסי שיאפשר דיון ענייני עם בן.ת הזוג לשעבר. ככה גם תהיה יותר פניות לילדים ולהוות עבורם מקור תמיכה. גם יהיה אפשר לדון בטובת הילדים ולהגיע להסכמות עם בן.ת הזוג לשעבר.
אני גם ממליצה על גירושים בגישור ולא על מאבקים משפטיים. הגישור יאפשר לכל אחד לפנות להמשך חייו, לשים מאחוריו את התקופה הלא פשוטה של פירוק הזוגיות והתא המשפחתי ולהמשיך להיות הורה משמעותי ומיטיב עבור הילדים.
מה עם הילדים?
ילד זקוק לשני הוריו. לטובת שלומם הרגשי והנפשי של הילדים הם צריכים לדעת ששני ההורים שלהם אוהבים אותם ושמותר להם לאהוב בחזרה את שני ההורים. אמנם התגרשתם אבל ילדכם לא התגרש מאף אחד מכם ואתם לא ממנו.
ילד שחווה שהוריו מתמודדים היטב עם השינוי, שמשדרים לו שהם שניהם עדיין הוריו ונותנים מקום ולגיטימציה להורה השני מבטיחים בזאת שילדם יעבור את השינוי באופן חיובי ומחזק.
אתם כרגע משמשים לילדיכם מודל להתמודדות עם משברים בחיים- יש כאן הזדמנות לילדיכם ללמוד לנהל משבר ולא שהמשבר ינהל אותם – אין הרבה משפחות שיכולות להתארגן מראש לתת לילדים שלהם שעור כזה חשוב לחיים. לכם יש. אל תפספסו את זה!
לא בטוחים איך לעשות זאת? בואו להתייעץ איתי!
פנו אלי גם אם:
-
יש לכם שאלות איך לדייק את הדברים עבור ילדכם
-
מעוניינים לבנות הורות משותפת ונתקלים בלבטים או בקשיים
-
ההורה השני לא משתף פעולה
-
מעוניינים בתמיכה וארגון מחשבות ורגשות בתקופה המאוד מבלבלת הזו של הגירושים
-
מעוניינים בגישור והגעה להסכמות וכתיבת הסכם גירושים המוסכם על שני הצדדים
-
רוצים הדרכה הורית- מתי ואיך לספר לילדים, למה חשוב לשים לב, מה לעשות או לא לעשות לטובת הילדים.
-
לאחר הגירושים –איך לתחזק הורות משותפת, איך לפתור מחלוקות ואיך להגיע להסכמה סביב נושאים הוריים.
פנו אלי ונעבור את התקופה הזו ביחד, מרגי שפרן מגשרת ומטפלת זוגית משפחתית
bottom of page